Certificaten

De draadloze temperatuur sensoren van T Comm Telematics worden in het productieproces gekalibreerd. Hierbij worden de reglementaire stappen gevolgd en jaarlijks gecertificeerde referentie meetapparatuur.

Op de pagina ‘Certificaten’ kunt u één of alle voertuig(en) uitkiezen om vervolgens de temperatuur certificaten per voertuig in een ZIP-bestand te downloaden. In dit ZIP-bestand zijn de certificaten in PDF-formaat opgenomen.

ZIP-bestanden zijn gecomprimeerde bestanden welke op Windows 10 computers direct geopend kunnen worden. Op andere besturingssystemen dient u mogelijk hiervoor een programma te installeren om het bestand te kunnen openen. Zoek naar een comprimeer programma op Google.

 

Sensor techniek

T Comm temperatuur sensoren hebben een IC sensor van Texas Instruments. Deze hoogwaardige IC sensoren worden tijdens het productieproces gekalibreerd bij Texas Instruments. Ze worden getest op temperatuur accuraatheid  en onafhankelijkheid van omgevingsfactoren. De IC sensor heeft een digitale interface welke geen verloop over tijd heeft. Texas Instrument is vanzelfsprekend hiervoor volledig gecertificeerd, het certificaat is bij T Comm Telematics opvraagbaar.

De IC sensor wordt na assemblage bij T Comm Telematics met een gecertificeerde meettechniek gecontroleerd op werking en krijgt bij een positieve uitslag een kalibratie certificaat. De jarenlange ervaring van T Comm Telematics en tevens enkele onafhankelijke onderzoeken door het Nederlandse Meet Instituut in opdracht van koelmachine fabrikant Carrier Transicold onderschrijven dit.

Elke sensor ondergaat deze testprocedure en wordt met certificaat geleverd. Certificaten zijn direct toegankelijk op het T Comm Telematics ACTT platform.

Temperatuur sensoren van T Comm Telematics worden in klimaatkasten via een draadloze verbinding uitgelezen met SensorTool software. De sensoren worden procedureel in verschillende klimaatkasten op temperatuur waarde van -20 graden Celsius en 0 graden Celsius met een windsnelheid van 2 meter per seconden gebracht. De klimaatkasten worden met een referentie-thermometer geverifieerd. Deze referentie-thermometer is van het merk GTH type 175/Pt – Pt1000 en is CE gekeurd voor een meetbereik van -199,9 graden Celcius tot +199,9 graden Celcius.

Jaarlijks laat T Comm haar eigen referentie apparatuur voor de test procedures certificeren. Voor het certificeren van de sensoren zijn alle installaties van T Comm Telematics gecertificeerd door Trescal (1903-17737). Alle apparatuur voldoet hiermee aan de onderstaande nationale en internationale standaarden:

R1158/23 Precision thermometry Bridge Cert. 181017478
R1451/13 Pt 25 probe Cert. 181115554
R1504/10 Pt 25 probe Cert. 181107939
R1857/15 Pt 25 probe Cert. 181000778

Analoge temperatuur metingen zijn wel onderhevig aan afwijkingen over een langere periode en dienen daarom jaarlijks gekalibreerd te worden.