FAQ

De slogan van T Comm Telematics is ‘To measure is to know is to think is to actt!’. Om kennis te delen worden de meeste gestelde vragen hier geplaatst. Klik op een vraag om het antwoord te kunnen lezen.

UNITS

Hoeveel stroom verbruikt een unit?

De TCT400 unit verbruikt minimaal energie. Wanneer de batterij niet opgeladen wordt verbruikt de unit 40 mAh, alleen tijdens het opladen wordt er 250 mAh verbruikt.  Om bij benadering te kunnen bepalen hoelang het duurt voordat deze unit een 12 volt accu leeg heeft gemaakt dienen we het totaal aantal Amperage van de accu door het verbruik van de unit (40 mAh) te delen. Voorbeeld: een accu van een vrachtwagen heeft vaak een vermogen van minimaal 100 Ah. De rekensom wordt dus 100 Ah is gelijk aan 100.000 mAh gedeeld door 40 mAh is 2500 uur is 104 dagen. U ziet dat het lang duurt voordat onze unit een accu leeg trekt (tenzij de staat van de accu zeer slecht is).

Wat betekenen de LED lampjes op de printplaat?

Op de printplaat van een TCT unit zijn er 4 verschillende LED lampjes te vinden. geel, rood, blauw en groen.

 • Geel externe spanning
  • Aan  = externe spanning aanwezig
  • Uit   = geen externe spanning aanwezig
 • Rood backup batterij
  • Aan  = actief aan het opladen
  • Uit   = niet aan het opladen
 • BlauwGSM signaal
  • Snel knipperen      = GSM zoeken
  • 1x per 3 seconden = GSM actief
 • GroenProcessor
  • Snel knipperend        = Batterij niet goed gekalibreerd
  • 2x snel knipperend    = Werkende processor
  • Uit + blauw knippert  = Processor heeft probleem of is defect

SENSOREN

Is een jaarlijkse kalibratie van de T Comm Telematics temperatuur sensoren nodig?

T Comm temperatuur sensoren hebben een IC sensor van Texas Instruments. Deze hoogwaardige IC sensoren worden tijdens het productieproces gekalibreerd bij Texas Instruments. Ze worden getest op temperatuur accuraatheid  en onafhankelijkheid van omgevingsfactoren. De IC sensor heeft een digitale interface welke geen verloop over tijd heeft. Texas Instrument is vanzelfsprekend hiervoor volledig gecertificeerd, het certificaat is bij T Comm Telematics opvraagbaar.

De IC sensor wordt na assemblage bij T Comm Telematics met een gecertificeerde meettechniek gecontroleerd op werking en krijgt bij een positieve uitslag een kalibratie certificaat. De jarenlange ervaring van T Comm Telematics en tevens enkele onafhankelijke onderzoeken door het Nederlandse Meet Instituut in opdracht van koelmachine fabrikant Carrier Transicold onderschrijven dit.

Elke sensor ondergaat deze testprocedure en wordt met certificaat geleverd. Certificaten zijn direct toegankelijk op het T Comm Telematics ACTT platform.

Temperatuur sensoren van T Comm Telematics worden in klimaatkasten via een draadloze verbinding uitgelezen met SensorTool software. De sensoren worden procedureel in verschillende klimaatkasten op temperatuur waarde van -20 graden Celsius en 0 graden Celsius met een windsnelheid van 2 meter per seconden gebracht. De klimaatkasten worden met een referentie-thermometer geverifieerd. Deze referentie-thermometer is van het merk GTH type 175/Pt – Pt1000 en is CE gekeurd voor een meetbereik van -199,9 graden Celcius tot +199,9 graden Celcius.

Jaarlijks laat T Comm haar eigen referentie apparatuur voor de test procedures certificeren. Voor het certificeren van de sensoren zijn alle installaties van T Comm Telematics gecertificeerd door Trescal (1903-17737). Alle apparatuur voldoet hiermee aan de onderstaande nationale en internationale standaarden:

R1158/23 Precision thermometry Bridge Cert. 181017478
R1451/13 Pt 25 probe Cert. 181115554
R1504/10 Pt 25 probe Cert. 181107939
R1857/15 Pt 25 probe Cert. 181000778

Analoge temperatuur metingen zijn wel onderhevig aan afwijkingen over een langere periode en dienen daarom jaarlijks gekalibreerd te worden.

WEBPORTAL

Waar kan ik uitleg krijgen over de webportal?

Je kan de online handleiding doornemen binnen de Webportal of door naar docs.tcommtelematics.com te gaan. TIP maak een snelkoppeling in je browser. Daarnaast kan je Webportal instructie online of op locatie krijgen. Deze kan verzorgd worden voor groepen van 2 tot 6 personen door T Comm Telematics. De instructie duurt gemiddeld ongeveer anderhalf uur en wordt op locatie of via internet verzorgd. Vragen over de mogelijkheden en kosten? Stuur een mail naar uw accountmanager bij T Comm Telematics.

SPOILER ALERT!!!

T Comm Telematics bouwt op dit moment een online leer omgeving 🙂

Waar kan ik de ACTT app downloaden?

De ACTT app voor mobiele apparaten is voor Android en iOS te downloaden via deze link (klik hier). Klik op de juist knop om naar de Store te gaan.

Het dashboard ververst niet meer

Wanneer een website voor langere tijd niet actief gebruikt wordt zal de Google Chrome browser de verbinding pauzeren om geheugen en processorcapaciteit vrij te houden. Dit zorgt ervoor dat de data die T Comm Telematics elke tien minuten naar uw browser stuurt niet meer zichtbaar meer is. Dit kan opgelost worden door gebruik te maken van browser extensies. Hieronder enkele voorbeelden van extensies die daarvoor gemaakt zijn. T Comm Telematics is niet verantwoordelijk voor deze extensies.

Voorbeeld Google Chrome browser extensies: Always Active Window

De T Comm Telematics Webportal heeft geen speciale instellingen nodig, toch kan er een situatie ontstaan waardoor gebruik verhindert wordt. Lees hier het artikel over Webportal benodigdheden door om te ontdekken of je netwerk omgeving voldoet aan de gewenste eisen voor optimaal gebruik van de Webportal.

Mocht dit artikel je probleem niet beschrijven dan verzoeken we je om hier melding van te maken op klantenservice@tcommtelematics.com

Ik ontvang geen rapportage per e-mail. Wat kan ik hieraan doen?

Rapportages van data uit het archief worden per e-mail naar je verzonden. Wanneer je deze niet ontvangt in je ‘Postvak in’ dan is de kans groot dat deze in je ‘Spam’ of ‘Ongewenste mail’ beland is. Kan je de rapportage daar ook niet vinden dan kan deze in de Spam folder van het bedrijf beland zijn. Vraag dit na bij de IT-afdeling of manager.

Als laatste is het mogelijk dat de mail niet verzonden is. Maak hier melding van naar T Comm Telematics, zij zullen binnen het platform onderzoeken wat er aan de hand is en dit rapporteren.

Staat uw vraag hier niet bij? Stuur uw vraag per mail naar klantenservice@tcommtelematics.com en vermeld dat deze ontbreekt in de FAQ.