Het Dashboard

Het eerste menu-item is het Dashboard. Het Dashboard is de centrale plek met de belangrijkste informatie. Welke informatie aan u getoond wordt is afhankelijk van de hardware configuraties welke door uw bedrijf aangeschaft zijn. In dit document bespreken we alle voorkomende onderdelen.

In het hoofdscherm ziet u drie compartimenten, bovenaan over de gehele breedte ‘Units‘, linksonder ‘Events & Alarmen‘ en rechtsonder meerdere tabbladen zoals Kaartoverzicht en ‘Temp/Deur‘.Het tabblad ‘Kaartoverzicht‘ wordt standaard weergegeven, hierop ziet u alle voertuigen welke op het tabblad ‘Mijn actieve units‘ worden weergegeven.

Op het tabblad ‘Temp/Deur‘ wordt in een grafiek de temperatuur waarden van de geselecteerde unit weergegeven mogelijk aangevuld met de deurstatus. Op deze grafiek kunt u een selectie maken om verder in te zoomen op een bepaald deel om deze meer in detail te kunnen bestuderen.

In hoofdstuk ‘Rapportages‘ wordt dieper ingegaan op de rapportage mogelijkheden ten behoeve van uw eigen bedrijf of uw klanten.

Het Dashboard

Rechts boven het Dashboard ziet u blauwe tekst en een zoekveld. De blauwe tekst heeft een functie welke geactiveerd wordt door erop te klikken. Klikt u op de tekst ‘Sorteer op‘ dan opent er een menu waarin de beschikbare kolommen benoemd worden, maak hier je keuze voor sortering. Automatisch zal de kolom van keuze van A naar Z sorteren, bij een tweede klik zal de sortering van Z naar A zijn.

Tevens heb je de keuze om beschikbare kolommen toe te voegen, te verwijderen en te sorteren door op ‘Wijzig kollommen’ te klikken. Hier maak je een keuze welke informatie je getoond wilt hebben en in welke volgorde.

Selecteer een kolom door in het witte vlak te klikken, er zal een lijst getoond worden met alle beschikbare kolommen, selecteer de kolommen die je wilt zien op het Dashboard. Vervolgens pak je een van de titels vast met de muis en sleep deze naar een nieuwe locatie en in de gewenste volgorde en laat deze los. Sla vervolgens de gewenste instellingen op.

Sorteren

Rechtsboven vindt je enkele functies zoals sorteren. Door hierop te klikken kan je een kolom kiezen waarop je de inhoud wilt sorteren van A>Z of door nogmaals te klikken van Z>A. Je persoonlijke voorkeuren voor het dashboard worden in een cookie op je lokale computer opgeslagen. Deze cookie wordt elke keer als wanneer je de webportal bezoekt ingeladen waardoor je persoonlijke voorkeur behouden blijft. Browser geschiedenis of privacy beperkingen kunnen deze functie ongedaan maken.  

   

Zoeken

In het zoekveld kan je zoeken op informatie welke daaronder in het tabblad getoond wordt. Zoek je bijvoorbeeld op een kenteken dan zal deze automatisch tijdens het typen uitgefilterd worden. Je kan ook zoeken op andere informatie zoals locatie en vlootnummer.

Dashboard Snapshot

Rechtsboven op het Dashboard is er een Snapshot functie toegevoegd. Met deze Snapshot functie kunt u de actuele inhoud van het Dashboard exporteren naar een CSV bestand.

Wanneer u bijvoorbeeld wilt weten welke voertuigen er nu op een bepaalde locatie zijn typt u in het zoekvenster op het Dashboard de naam of plaats van de locatie in om alleen deze voertuigen op het Dashboard te tonen. Vervolgens klikt u op de Snapshot functie om dit te exporteren naar een CSV bestand (komma gescheiden data) welke u in Excel kunt openen, uitprinten en gebruiken binnen uw bedrijf.

De zoekfunctie op het Dashboard kan gebruikt worden om te zoeken naar de naam of een deel daarvan welke door uw bedrijf ingesteld is. De plaats, straat of locatie naam uit de locatie lijsten kan ook op gezocht worden.

Dashboard temperatuur alarmsetting

Wanneer er sprake is van een Unit gekoppeld aan een Truck-ID of Hanger-ID zal de Truck of Aanhangwagen in dezelfde regel als de Unit genoemd worden. Dit geld ook voor de aanwezige sensorwaarden bij een aanhangwagen. Op elk tabblad van het Dashboard kan je de temperatuur of stilstand alarminstellingen wijzigen.

Wanneer je op een blauwe balk met daarin de temperatuur of stilstand tijd vermelding klikt verschijnt er een pop-up waarin je de gewenste waarde op kunt geven. Bij tijdmelding van stilstand kan je de gewenste periode in dagen opgeven waarbij je een alarm wenst te krijgen.

Geavanceerde alarminstellingen kan je benaderen door op het tandwiel achter de unit te klikken en deze in de pop-up te selecteren of op de pagina Alarmen een unit te selecteren. Later meer informatie over de mogelijkheden bij het onderdeel alarminstellingen.

Dashboard groepen

Dashboard groepen zijn selecties van voertuigen die je persoonlijke werkomgeving flexibeler en duidelijker maken. Voertuig groepen kunnen door alle gebruikers beheert worden en gelden voor het gehele bedrijf. Op het dashboard zie je rechts bovenaan een link ‘Groep(en)’, wanneer je daarop klikt ga je naar het beheren van groepen en voertuigen voor het dashboard.

Tip: maak duidelijke afspraken of wijs een beheerder van de groepen aan.

Op het dashboard in het selectie vak van groepen wordt bij iedereen standaard ‘Alle units’, ‘Mijn units’ en ‘Observer units’ getoond. Alle units zijn alle actieve voertuigen die met T Comm Telematics hardware uitgerust zijn. Mijn units is een persoonlijke selectie in tegenstelling tot andere groepen die alleen aan jouw getoond worden. Onder ‘Observer units’ zie je de voertuigen van andere bedrijven die met je gedeeld worden. Als laatste heb je de bedrijfsgroepen die door jou en je collega’s aangemaakt worden. Het aantal groepen wat je aan kan maken is onbeperkt. 

Groepen beheren

Groepen zijn vrij aan te maken op basis van bijvoorbeeld land, diepvries, koel, droog en veel meer categorieën die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Voorbeeld: wanneer je persoonlijk het transport naar Spanje beheert kan je deze groep kiezen waardoor je niet teveel informatie op het dashboard hebt. Mocht er in het geval van ziekte of verlof meer inzicht nodig zijn in andere groepen dan kan je deze linksboven gemakkelijk selecteren op het dashboard en de voertuigen zullen inzichtelijk worden zowel op het dashboard als op de kaart.

Het aanmaken, bewerken en verwijderen van groepen heeft impact voor het gehele bedrijf. Dat wil zeggen dat wanneer je een groep aanmaakt, wijzigt of verwijdert dit ook voor al je collega’s aangepast wordt.

Voertuigen in groep(en) plaatsen

Door met de muis één of meerdere units te selecteren kan je met de knop ‘Add to group’ deze voertuigen in een groep plaatsen. Meerdere voertuigen kan je selecteren door CTRL op je toetsenbord ingedrukt te houden en met je muis te klikken, van A tot Z te selecteren houdt je de SHIFT toets ingedrukt terwijl je op het eerste voertuig klikt en vervolgens op de laatste van de lijst. Om alles te selecteren druk je op de knop ‘Select all’.

Vervolgens klik je op de ‘Add to group’ knop en selecteer je de groep(en) waar deze voertuigen bij horen.

Op het tabblad ‘Manage units’ heb je direct totaal inzicht in alle voertuigen en in welke groepen deze ingedeeld zijn.

Kaart

Alle voertuigen uit de geselecteerde groepen worden automatisch getoond op het dashboard en gelijktijdig op de kaart. Er is geen extra selectie of setting nodig, heel makkelijk dus!

Events & Alarmen & IFS registratie

Linksonder ziet u een venster met notificaties van ingestelde actieve alarm instellingen. In verschillende kolommen ziet u de volgende informatie:

  1. Duur van het event
  2. Activiteit, informatie over het event
  3. Gestart, het event is gestart op [datum en tijd]
  4. Beëindigd, het event is gestopt op [datum en tijd]

Rechtsboven ziet u ‘Geschiedenis’ vermeld staan, dit is een link naar de IFS registratie per event

 

Wanneer u klikt op de link ‘Geschiedenis’ gaat u naar de geschiedenis pagina van alle notificaties. Op deze Geschiedenis pagina kunt u een enkele notificatie selecteren waarna u gedetailleerde informatie krijgt. Onderaan deze informatie heeft u de mogelijkheid om een IFS audit registratie te maken. De IFS registratie wordt binnen uw persoonlijke account gemaakt en is daarom niet zichtbaar op andere accounts.

Meer over de IFS audit registraties leest u hier.